SISSEL EDELBO werd in 2004 opgericht in Denemarken door de vriendinnen, Jeanne Sissel Thomsen en Christina Edelbo Petersen, met de visie om een modemerk te creëren op basis van pure, duurzame waarden en hun liefde voor vrouwelijke en kleurrijke prints.

Sissel Edelbo Jeanne Sissel Thomsen en Christina Edelbo Petersen

Ze streven ernaar om de beste vintage stoffen uit India te kopen en deze om te toveren tot dromerige stukken voor vrouwen die een unieke en duurzame stijl hebben. De kern van SISSEL EDELBO is het upcyclen van prachtige vintage sari’s uit India, die al generaties lang door Indiase vrouwen worden gedragen.

Sissel Edelbo #whomademyclothes

 De kleurrijke sari's zijn zorgvuldig gekozen, voordat ze opnieuw worden ontworpen in prachtige stijlen met een moderne boho-vibe om seizoen na seizoen te kunnen dragen.

Ze verbinden zich ertoe om duurzame oplossingen en kwaliteiten boven winst en vraag te stellen. Zowel sociale duurzaamheid als transparantie in hun toeleveringsketen zijn van groot belang. Daarom nemen zij ook deel aan de campagne #Whomademyclothes.

DE MATERIALEN

Vintage Sari's

Generatie na generatie kleden Indiase vrouwen zich in mooie en levendige sari's. Elke sari vertelt een verhaal over het Indiase erfgoed en over de vrouwen, die ze zowel elke dag als bij feesten dragen.

Sissel Edelbo Monaco SILK dress

Hergebruikte sari's hebben een breed scala aan composities. Sari's worden niet geleverd met een waslabel, waardoor ze de samenstelling niet kunnen garanderen. Sari's kunnen verschillen van een mix van katoen, polyester, viscose tot een mix met zijde.

Crêpe PURE zijde

Crêpezijde voelt luchtig en comfortabel aan op de huid. Het is ademend en daardoor een fijn materiaal om te dragen op een warme zomerdag.

Sissel Edelbo bio katoen delhi tie dye dress

Bio-katoen

Bij SISSEL EDELBO voelen ze zich geïnspireerd om de wereld van textiel te verkennen en eindeloze mogelijkheden te zien in de Indiase traditionele kleding. Als geheel nieuw concept introduceren ze GOTS gecertificeerde biologische katoen, dat ongelooflijk zacht aanvoelt op de huid.

 

Circulariteit is een natuurlijk onderdeel van het DNA van SISSEL EDELBO, dat zij samen met jou als vrouw en consument verder willen ontdekken, om de toekomst van onze planeet te verzekeren – Omdat er geen planeet B is.

Sissel Edelbo dresses @ modin

Shop hier de volledige collectie.

08 juni, 2021

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.