Founders PoppyField the Label @ Modin

Jade en Benoit, een koppel uit Parijs met een gedeelde liefde en respect voor onze planeet, hadden het verlangen om verschillende culturen te ervaren en de wereld te verkennen. Dit heeft hen geleid naar het prachtige Bali, de plek die ze nu thuis noemen.

PoppyField the Label @ Modin

Beïnvloed door de Parijse modewereld en versmolten met hun reislust, resulteerde dat in hun eigen unieke modemerk ‘Poppy Field the Label’.

De romantische en sierlijke ontwerpen zijn geïnspireerd op de klaproos (‘Poppy’), en haar kracht en kwetsbaarheid. Bloemenprints worden voornamelijk gebruikt in de collectie, waardoor deze unieke identiteit behouden blijft, terwijl ze hun liefde voor bloemen tonen.

Duurzaamheid is niet enkel mode, maar ook een levensstijl. De beperkte collecties bij ‘Poppy Field the Label’ zijn gemaakt met zorgvuldig geselecteerde, natuurlijke en organische materialen. Alles moet duidelijk worden geëtiketteerd als ethisch en duurzaam voordat ze de eerste steek maken. Ze zijn gefocust op het behoud van ons milieu en zijn constant op zoek naar nieuwe materialen die steeds milieuvriendelijker worden:

  • EcoVeroTM Viscose die Oeko-Tex gecertificeerd is: dit betekent dat de afgewerkte vezel geen resterende chemicaliën bevat die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de consument.
  • Responsible Ethical Wool (RWS): ze maken alleen gebruik van gerecycleerde en "ethische wol", wat betekent dat ALLE stadia van de toeleveringsketen, van de boerderij tot het merk, gecertificeerd moeten zijn als ‘Responsible Wool Standard’.
  • Responsible Ethical Mohair (RMS): ze gebruiken alleen mohair geproduceerd op boerderijen die de geiten en het land dat ze grazen respecteren.
  • Cupro: een stof van "geregenereerde cellulose" gemaakt van katoenafval. Omdat het zacht en glad is en geen dierlijke bijproducten bevat, staat cupro ook wel bekend als vegan zijde.
  • Better Cotton Initiative (BCI): de voorbije tien jaar heeft BCI miljoenen boeren over de hele wereld opgeleid en trainingen gegeven over duurzame landbouwpraktijken. Het gaat dan over duurzaamheid, milieu-, sociale en economische gevolgen, inclusief verbeteringen in het levensonderhoud van degenen die in katoenproducerende gebieden werken en leven.
  • Linnen: het is niet alleen heerlijk om te dragen, maar ook één van de meest duurzame stoffen!

‘Poppy Field the Label’ zet zich duidelijk in voor de bescherming van het milieu. Van het veld tot het afgewerkte kledingstuk, de productiemethoden, de gebruikte materialen en ook het respect voor de vrouwen en mannen die in deze branche werken, zijn van het grootste belang.

Zo worden er geen gewone plastic zakken gebruikt. De kleding wordt verpakt in zakjes die 100% biologisch afbreekbaar zijn door toevoeging van Oxium. Als je ze zou begraven, worden ze op natuurlijke wijze afgebroken en laat het geen giftig afval achter. Hoe cool is dat?!

PoppyField the Label @ Modin

Omdat Bali de thuisbasis is van ‘Poppy Field the Label’, zetten ze zich in om het leven van deze vrouwen te verbeteren door de non-profit ngo ‘Bali Wise’ te ondersteunen. Zij geven trainingsessies aan jonge vrouwen om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om werk te vinden en een leefbaar loon te verdienen.

Het respecteren van ons land en onze oceanen is van cruciaal belang, ook voor ‘Poppy Field the Label’. Daarom werken ze samen met de ngo ‘River, Ocean,Land, Ecology (R.O.L.E)’ , een organisatie die zich inzet voor het voorkomen van afval op het land dat op zijn beurt ook de oceaan vervuilt. R.O.L. biedt onderwijs en trainingsprogramma’s aan voor de lokale gemeenschap gericht op het verminderen van het gebruik van plastic.

Dus de volgende keer dat je weer een prachtige jurk of blouse van Poppy Field the Label koopt, weet dan dat je ook deze prachtige filosofie en deze mooie initiatieven mee steunt!

‘Poppy Field the label’ in drie woorden: eerlijk, gepassioneerd en authentiek.

PoppyField the Label @ Modin
Shop hier de volledige collectie.
19 april, 2021

Reacties

Pascale copmans

Pascale copmans zegt:

Klassevolle site.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.