Moto Moto

MOTO MOTO is Kiswahili voor ‘HOT HOT’.
De naam "Moto Moto" past perfect bij dit modemerk, want ze brengen ‘hot hot’ fashion die er niet alleen goed uitziet maar ook goed doet!


De collectie van MOTO MOTO is gemaakt in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Kenia heeft meer dan 40 erkende stammen/bevolkingsgroepen en één daarvan is de Maasai-stam. Sommige leden van de Maasai-stam wonen permanent in een stad of dorp, maar anderen behouden nog hun semi-nomadische levensstijl en verhuizen regelmatig met hun vee (volgens een Maasai-legende zijn alle koeien in de wereld eigendom van de Maasai... ja, ook de koeien in België). Je kan de Maasai dan ook tegenkomen op verschillende locaties in Kenia en in Tanzania, maar ze wonen vooral rond Maasai Mara nationaal park in Kenia en Serengeti nationaal park in Tanzania. De reden waarom we in die nationale parken nog op vakantie kunnen gaan en van de natuur kunnen genieten, is omdat de Maasai al generaties lang aan conservatie doen en in harmonie leven met leeuwen, giraffen, nijlpaarden en zo veel meer unieke dieren.

Tiany Kiriloff voor Moto Moto

De Maasai Shuka is een traditionele stof gedragen door de leden van de Maasai-stam. De Maasai Shuka-stof komt in verschillende kleuren. De trendy kleur voor de Maasai in Kenia is momenteel rood. De Maasai-stam in Tanzania draagt vooral blauwe Maasai Shuka.

De kralen aan de Maasai Shuka-jurken zijn gemaakt in Ghana, van gerecycleerd glas. Het glas wordt in kleine stukken gebroken en vervolgens in een mal boven een vuur verwarmd. Een stokje van de cassava plant wordt gebruikt om het gat te creëren. De kleur van de kraal hangt af van het type glas dat je gebruikt: wit glas van een wijnfles, groen glas van een bierfles, blauw glas van een waterfles, etc. De mal is gemaakt van zand en klei, en dit creëert de 'frosted' afwerking van de kraal.

De haarbanden en scrunchies zijn gemaakt van reststof die over blijft na het maken van de Moto Moto jurken. Zo streven we samen naar Zero Waste!

Moto Moto @ modin

De Maasai Shuka-items zijn allemaal individueel gemaakt. Elke jurk is dan ook uniek, net zoals jullie! 

De kleine variaties in de items mag je dan ook koesteren, want ze tonen dat jouw jurk, haarband, ... met passie is gemaakt! 

#Handmade
#Sustainable
#Passion
#ZeroWaste

 

Shop hier de volledige collectie.

15 februari, 2021

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.